Fortrolighedspolitik

Databeskyttelseserklæring – YOGI TEA GmbH.
 
Status: 3. maj 2018
 
Den efterfølgende databeskyttelseserklæring gælder for internetsiden YOGI TEA GmbH.
 

A. Databeskyttelseserklæring

 

1. Hvem er vi og, hvad laver vi?

De ansvarlige i henhold til databeskyttelseslovgivningen for bearbejdningen af oplysninger i forbindelse med disse databeskyttelsesbestemmelser er YOGI TEA GmbH, Burchardstraße 24, D-20095 Hamborg, tlf.: +49 (0)40 – 42 30 11-0, e-mail: info.eu@yogiproducts.com (efterfølgende også “YOGI TEA”, “vi” eller “os”).

YOGI TEA har i over 40 år stået for lækre urte- og krydderteer baseret på enestående ayurvedi-ske teopskrifter, hvis rødder går tilbage til den 3000 år gamle indiske ayurvediske filosofi.

 

2. Hvordan kan I kontakte vores tilsynsførende for databeskyttelse?

Hvis I har spørgsmål til denne databeskyttelseserklæring eller generelt til YOGI TEAs behandling af jeres oplysninger bedes I henvende jer til vores tilsynsførende for databeskyttelse:

GWS GmbH (virksomhedsleder: Tabea Knabe), per e-mail til dataprotection.eu@yogiproducts.com

 

3. Hvilke personoplysninger behandler vi?

Personoplysninger er “alle informationer, der kan henføres til en bestemt identificeret eller identificerbar person (efterfølgende “pågældende person”). En identificerbar person er en naturlig person, der direkte eller indirekte kan forbindes med et navn, et kodenummer, lokaliseringsdata, en online-identifikation eller, som kan identificeres ved hjælp af et eller flere kendetegn. Eller som afslører kendetegn, der afslører den pågældende persons fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sociale identitet”(art. 4 nr. 1 i den generelle forordning om databeskyttelse). Personoplysningerne omfatter for eksempel navn, e-mailadresse, adresse og fødselsdato.

Når vi bearbejder personoplysninger indebærer det, at vi fx registrerer, gemmer, bruger, videregiver eller sletter oplysningerne.

Registreringsoplysninger: Herefter bearbejder vi samtlige jeres oplysninger, som I har videregivet til os i forbindelse med oprettelsen af en konto til Yogi Tea mediedatabase under https://www.yogitea.com/de/medialibrary/. Det er nødvendige personoplysninger, vi har behov for til legitimering og udførelse af oprettelsen (fx navn, firma, e-mailadresse).

Lotteri: Vi bearbejder først samtlige oplysninger, I tilsender os i forbindelse med et lotteri. Det omfatter de nødvendige oplysninger til gennemførelse af lotteriet (fx navn, e-mailadresse).

Kundeforespørgsler, kundeklager og erstatningsprodukter: Vi bearbejder først og fremmest samtlige oplysninger, I tilsender os i forbindelse med (sampling-)forespørgsler eller klager. Det drejer sig i første omgang om personoplysninger, der er nødvendige i forbindelse med bearbejdningen af forespørgsler og klager samt forsendelsen af vores produkter (fx navn, e-mailadresse, adresse).

Oplysninger om onlineadfærd og præferencer: Vi bearbejder også oplysninger som IP-adresse samt oplysninger om jeres besøg på vores website.

 

4. Til hvilke formål og på hvilket retsgrundlag bearbejder vi jeres personoplysninger?

Vi behandler jeres personoplysninger med følgende formål og på baggrund af nævnte retsgrundlag:

  • For at stille tjenester til rådighed i vores mediedatabase i form af fotos af alle produkter i vores sortiment i forskellige filformater samt brochurer og salgsmateriale til downloading.
    Retsgrundlag: Opfyldelse af kontrakt
  • For at stille tjenester til rådighed i forbindelse med vores lotterier, som underretning til vinderne, afvikling af lotteriet og forsendelse af præmier.
    Retsgrundlag: Opfyldelse af kontrakt
  • For at stille tjenester til rådighed i forbindelse med kundeklager og erstatningsprodukter, med afviklingen og i forbindelse med forsendelse af præmier.
    Retsgrundlag: Interesseafvejning (vi har en berettiget interesse i databehandlingen når vi bliver kontaktet af kunder, der ønsker, at vi behandler sådanne klager)
  • Analyse af din online brugeradfærd til markedsundersøgelser og forbedring af vores produktsortiment (se også afsnit 9.)
    Retsgrundlag: Interesseafvejning (vi har en berettiget interesse i at vide, hvordan du bruger vores website for at kunne forbedre vores tilbud og/eller kunne tilpasse tilbuddet til vores brugere)
  • Muligheden for at anbefale vores platform til andre via sociale plugins
    Retsgrundlag: Interesseafvejning (vi har en berettiget interesse i databehandlingen når vores brugere aktiverer et plugin og ønsker dataoverførsel til det sociale netværk)
  • Undersøgelsen af tekniske uheld og til opretholdelse af systemsikkerheden samt afdækning og opfølgning på uautoriseret adgang og forsøgt adgang til vores webserver
    Retsgrundlag: Overholdelsen af vores lovgivningsmæssige forpligtigelser på datasikkerhedsområdet samt interesseafvejning (vi har en berettiget interesse i at afhjælpe tekniske uheld, opretholde systemsikkerheden og afdække og følge op på uautorisede adgangsforsøg og/eller besøg)
  • Vi forsvarer og værner om vores rettigheder
    Retsgrundlag: Interesseafvejning (vi har berettiget interesse i at vores rettigheder gælder og i at forsvare dem)

Bemærk venligst din indsigelsesret i forbindelse med behandlingen af oplysninger og med direkte marketing og/eller af personlige grunde og din ret til at tilbagekalde dit samtykke (se afsnittet Information om din indsigelsesret).

 

5. Hvem får dine personoplysninger og hvorfor (modtager af oplysninger)?

 

5.1 Generelt

Dine personoplysninger videregives grundlæggende kun til tredejpart, hvis det er nødvendigt for at afvikle kontrakten. De videregives også, hvis der for os eller for tredjepart foreligger en berettiget interesse i videregivelsen eller hvis du har samtykket til det. I det omfang der videregives oplysninger til tredjepart på baggrund af en berettiget interesse, forklares det nærmere i denne databeskyttelseserklæring. Desuden kan oplysninger videregives til tredjepart, hvis vi er forpligtet til det grundet retsregler eller i forbindelse med fuldbyrdelse af bestemmelser fra juridisk side eller fra myndighedernes side.

 

5.2 Hvilke grunde har vi til at videregive oplysninger til andre servicevirksomheder?

Vi forbeholder os retten til at gøre brug af andre servicevirksomheders ydelser i forbindelse med registreringen og behandlingen af oplysninger. Servicevirksomhederne modtager i den forbindelse kun personoplysninger fra os, som de behøver for at kunne gennemføre ydelsen. Det betyder, at din e-mailadresse måske videregives til en anden servicevirksomhed i forbindelse med forsendelse af nyhedsbrevet. Servicevirksomheder kan også få til opgave at stille serverkapacitet til rådighed.

Det drejer sig konkret om følgende type af tjenester:

  • IT-tjenester (teknisk support), Tyskland
  • Webdesign-ydelser, Tyskland
  • Medieindkøbs-ydelser, Tyskland
  • Medieindkøbs-ydelser, Irland og USA
  • Business / helpdesk softwareudbyder, USA
  • Fremstillingsvirksomhed, Italien
  • Logistik-ydelser, Tyskland

5.3 Hvornår videregiver vi oplysninger til lande, der ikke er del af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde?

Vi videregiver også personoplysninger til registeransvarlige med adresse udenfor Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (såkaldte tredjelande).

Det kan være registeransvarlige i følgende lande: USA, Schweiz

I sådanne tilfælde sørger vi forud for overdragelsen af oplysningerne for, at modtageren enten har et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau (fx med modtagers certificering til EU-US-Privacy Shield iht. Kommissionens afgørelse om tilstrækkelighed iht. art. 45 DSGVO (generel forordning om databeskyttelse)) eller der foreligger et udtrykkeligt samtykke hertil fra vores brugere.

Du kan få udleveret en liste over modtagere i tredjelande og en kopi af de konkret aftalte retningslinjer for sikkerhed på det pågældende databeskyttelsesniveau. Du kan bestille dokumenterne i afsnittet kontakt.

 

6. Hvor længe opbevarer vi dine oplysninger og, hvor lange er opbevaringsfristerne?

Vi gemmer dine oplysninger så længe vi har brug for dem til at facilitere vores online tilbud og de dermed forbundne ydelser og/eller vi fortsat har en berettiget interesse i at gemme dem. I alle andre tilfælde sletter vi dine personoplysninger. En undtagelse er sådanne oplysninger, som vi skal opbevare for at overholde lovbestemte (fx ifm. skatte- eller handelssager) opbevaringsperioder (fx regninger). Oplysninger der er underlagt en opbevaringsfrist spærrer vi indtil fristen udløber.

Konkret gør følgende opbevaringsfrister sig gældende:

  • Oprettelsesoplysninger: Så længe oprettelsen varer ved i vores database og efter endt oprettelse [med efterfølgende direkte sletning]
  • Oplysninger fra lotterier: Så længe lotteriet gennemføres og afvikles samt efter endt lotteri i [2 måneder]
  • Oplysninger om online-adfærd og præferencer: [2 år]
  • Oplysninger til bearbejdning af brugerklager: Så længe gennemførelse og afvikling står på og efter afviklingen i et år.

7. Hvad er logfiler og hvad bruges de til?

Når du bruger internettet i din internet-browser overføres bestemte informationer og gemmes af os i såkaldte logfiler.

Logfilerne gemmes til at løse eventuelle tekniske uheld og af sikkerhedsgrunde (fx til opklaring af angrebsforsøg) i 7 til 10 dage hvorefter de slettes. Det er obligatorisk at gemme logfiler som bevismateriale. Så længe de betragtes som bevismateriale må de ikke slettes, men skal gemmes indtil den konkrete sag er opklaret. De videregives i nogle tilfælde til en efterforskende instans.

I en logfil gemmes særligt følgende informationer:

  • IP-adressen (internetprotokol adressen) for den enhed, hvorfra der blev oprettet forbindelse til vores online ydelser;
  • websitets internetadresse, hvor online ydelserne blev besøgt (såkaldte oprindelses- og reference-URL);
  • navnet på den serviceudbyder, der muliggjorde adgangen til online ydelserne;
  • navnet på de hentede filer og/eller informationer;
  • dato og klokkeslæt for besøget samt informationer om besøgets varighed;
  • omfanget af transporterede informationer;
  • styresystem og information om anvendt internet-browser inklusive installerede add-ons (fx til flash player);
  • http-statuscode (fx “Forespørgsel gav resultat” eller “Ønskede fil ikke fundet”).

Udvalgte informationer fra logfilen (ikke IP-adressen) anvendes også til webanalyse. 

 

8. Hvad er en cookie og, hvad bruger vi dem til?

 

8.1 Hvordan fungerer cookies?

Cookies er små tekstfiler, der udsendes i forbindelse med besøget på en internetside og gemmes i brugerens browser. Når den pågældende internetside åbnes igen så sender brugerens browser indholdet i den pågældende cookie retur og det gør det muligt at genkende brugeren igen. Bestemte cookies slettes automatisk igen efter afsluttet browserbesøg (såkaldte session-cookies), andre gemmes i en bestemt periode / altid i brugerens browser og sletter sig selv på et eller andet tidspunkt (såkaldte temporære eller permanente cookies).

 

8.2 Hvilke oplysninger gemmes i en cookie?

Som udgangspunkt gemmes der ingen personoplysninger i en cookie, men kun online-information.

 

8.3 Hvordan kan du forhindre anvendelsen af cookies og/eller slette cookies?

Du kan deaktivere gemning af cookies i dine browser indstillinger og til enhver tid slette allerede gemte cookies fra din browser (se Tekniske tips og råd). Du skal være opmærksom på, at vores online tilbud muligvis ikke fungerer eller kun fungerer i begrænset omfang uden brug af cookies.

Bemærk venligst at indsigelser imod oprettelse af brugerprofiler delvist fungerer via en såkaldt “opt-out-cookie”. Dersom du sletter alle cookies kan det godt være at indsigelsen ikke længere gør sig gældende og det er nødvendigt, at du igen gør brug af din indsigelsesret.

 

8.4 Hvilke cookies bruger vi?

Strengt nødvendige cookies

Bestemte cookies er påkrævede for, at vi kan tilbyde et komplet online tilbud. I den kategori falder fx

  • cookies, der tjener til identificering eller autentifikation af vores brugere;
  • cookies, der temporært gemmer bestemte brugerinput (fx indholdet i indkøbskurven eller en online-blanket);
  • cookies, der gemmer bestemte brugerpræferencer (fx søge- eller sprogindstillinger);
  • cookies, der gemmer oplysninger der sikrer visning af video- eller audioindhold uden at det giver tekniske problemer.

Analyse cookies

Vi anvender analyse-cookies for at registrere brugeradfærd (fx besøg på undersider, søgning på sjældne ord/produkter) og analysere dem statistisk. 

 

9. I hvilken form gennemfører vi webanalyse?

 

9.1 Hvad er webanalyse?

Vi har behov for statistisk information om brugerne af vores online tilbud for at vi kan fremvise tilbuddet så brugervenligt som muligt, kunne måle spredning af vores tilbud samt gennemføre markedsundersøgelser.

Til dette formål gør vi brug af de herunder præsenterede webanalyse værktøjer. Brugerprofilerne, der oprettes ved hjælp af analyse cookies eller ved en analyse af logfilerne, forbindes ikke med personoplysninger.

Udbyderne af værktøjerne behandler udelukkende oplysningerne i rollen som registerfører ud fra vores anvisninger og ikke til egne formål.

Værktøjerne bruger enten brugerens IP-adresse kort eller forkorter dem med det samme efter registreringen.

Til hvert værktøj finder du informationer om udbyderen og om, hvordan du kan gøre indsigelser imod gemning og behandling af oplysninger med værktøjet.

Ved værktøjer der fungerer med opt-out-cookies skal der tages højde for, at opt-out funktionen afhænger af den tekniske enhed eller browseren og kun gør sig gældende for den enhed eller browser, der netop er i brug. Hvis du bruger flere enheder eller browsere skal opt-out indstilles på hver enkelt enhed og i hver enkelt browser.

Derudover har du også mulighed for at forhindre oprettelse af brugerprofiler helt ved at deaktivere den generelle anvendelse af cookies.

 

9.2 Google Analytics

Google Analytics stilles til rådighed af Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Vi bruger Google Analytics med en tillægsfunktion til anonymisering af IP-adresser, som udbydes af Google: I den forbindelse forkortes IP-adressen af Google som regel allerede i EU og kun i meget få tilfælde først i USA. Under alle omstændigheder gemmes den udelukkende i den afkortede form.

Du kan gøre indsigelser imod gemning og behandling af dine oplysninger ved brug af dette værktøj og downloade og installere browser plugin´et under følgende link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.  

 

10. Hvilke rettigheder har du og, hvordan kan du gøre dem gældende?

 

10.1 Sådan gør du dine rettigheder gældende

For at gøre dine rettigheder gældende bedes du anvende informationerne under kontakt. Husk i den forbindelse at sørge for, at det er muligt for os at foretage en entydig identificering af din person.  

 

10.2 Din ret til indsigt og berigtigelse

Du kan forlange, at vi bekræfter overfor dig, om vi har behandlet dine personoplysninger og du har ret til information om de oplysninger om dig, vi har behandlet. Dersom dine personoplysninger skulle være ukorrekte eller ufuldstændige kan du forlange berigtigelse eller fuldstændiggørelse af dine oplysninger. Dersom vi har videregivet dine oplysninger til tredjepart vil også de blive informeret om berigtigelsen i det omfang der er et lovkrav om det. 

 

10.3 Din ret til sletning

Dersom de lovmæssige betingelser foreligger kan du forlange, at dine personoplysninger slettes omgående. Det er særligt tilfældet, hvis

  • personoplysningerne ikke længere er nødvendig til de formål, som de blev gemt til;
  • retsgrundlaget for bearbejdningen skete ene og alene på baggrund af dit samtykke hertil, og du nu har tilbagekaldt dit samtykke;
  • du har gjort indsigelser imod brugen til reklameformål (“reklame indsigelse”);
  • du har modsagt dig behandling af oplysninger af personlige grunde på baggrund af en interesseafvejning og, vi ikke kan dokumentere, at der foreligger tungtvejende grunde til fortsat at behandle oplysningerne;
  • dine personoplysninger er blevet behandlet ulovligt; eller
  • dine personoplysninger skal slettes for at leve op til lovgivningsmæssige krav.

Dersom vi har videregivet dine personoplysninger til tredjepart giver vi tredjepart besked om sletningen i det omfang der foreligger et lovkrav herom.

Bemærk venligst, at din ret til sletning er forbundet med vise begrænsninger. For eksempel skal eller må vi ikke slette oplysninger, som vi grundet lovmæssige opbevaringsfrister, fortsat skal beholde. Også oplysninger, vi skal bruge for at fastlægge et retskrav, gøre et retskrav gældende eller forsvare et retskrav er undtaget fra kravet om sletning. 

 

10.4 Din ret til begrænset behandling

Du kan, dersom de lovmæssige forudsætninger foreligger, forlange en begrænsning af behandlingen af oplysninger. Det er særligt tilfældet, hvis

  • rigtigheden af dine personoplysninger kan bestides af dig og vil være gyldigt indtil vi har haft mulighed for at undersøge rigtigheden;
  • hvis behandlingen af oplysninger ikke er foregået korrekt og du i stedet for sletning (se forrige afsnit) kræver en begrænsning af brugen;
  • vi ikke længere behandler dine personoplysninger til det formål, som de oprindeligt blev opgivet til, men fortsat er nødvendige for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares;
  • du af personlige grunde har gjort brug af din indsigelsesret og indtil det er blevet konstateret om dine interesser er de overvejende.

Hvis der foreligger en ret til begrænset bearbejdning markerer vi de pågældende oplysninger for at være sikker på, at kun de oplysninger behandles, der gælder ved behandlingen af begrænsede oplysninger (særligt til at forsvare et retskrav eller med dit samtykke). 

 

10.5 Din indsigelsesret

Du har ret til af grunde, der beror på din specielle situation, at modsige dig, at vi behandler dine personoplysninger så længde retsgrundlaget beror på berettiget interesse. Du kan desuden til enhver tid modsige dig behandlingen af dine personoplysninger i reklamemedfør (“reklame indsigelse”). Bemærk i den sammenhæng også afsnittet om Information om din indsigelsesret. 

 

10.6 Din ret til dataportabilitet

Du har ret til at modtage personoplysninger, du har givet os i forbindelse med afvikling af kontrakten eller, du har samtykket til at videregive til os i et overførbart format. Du kan i et sådant tilfælde også kræve, at vi overfører oplysningerne direkte til tredjepart i det omfang det er teknisk muligt. 

 

10.7 Din ret til tilbagetrækning af samtykket

Dersom du har givet samtykke til, at vi må behandle dine personoplysninger, kan du til enhver tid tilbagetrække samtykket for fremtiden. Retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger indtil tidspunktet for tilbagetrækningen forbliver gyldigt.  

 

10.8 Din ret til at klage til den ansvarlige myndighed

Du har ret til at indgive en klage til databeskyttelsesmyndigheden. I den sammenhæng kan du henvende dig til databeskyttesesmyndigheden, der er ansvarlig for din region eller kommune. Alternativt kan du også henvende dig til den ansvarlige databeskyttelsesmyndighed:

Den hamborgske datatilsynsmyndighed
Klosterwall 6 (blok C)
20095 Hamborg
E-mail: mailbox@datenschutz.hamburg.de 

 

11. Er du forpligtet til at udlevere bestemte oplysninger til os?

Du kan også besøge vores website uden at opgive personoplysninger. Du er dog forpligtet til at oprette en registrering i Media Library og stille de nødvendige personoplysninger til rådighed til oprettelse og gennemførelse af kontrakten (fx navn, fødselsdato, e-mailadresse). Pligtoplysninger er angivet med en *. Hvis du ikke videregiver os disse oplysninger kan du desværre ikke oprette et medlemsskab. 

 

12. Træffer vi fuldautomatiske beslutninger?

I forbindelse med denne databeskyttelseserklæring træffer vi ingen enkeltstående fuldautomatiske beslutninger med retsvirkning.  

 

13. Hvilke oplysninger gemmes hos tredjepart?

Vi gemmer ikke oplysninger hos tredjepart (fx oplysningsbureau eller sociale netværk) om dig. 

 

B. Information om din indsigelsesret

 

Indsigelsesret imod direkte marketing

Du kan til enhver tid gøre brug af din indsigelsesret imod behandlingen af dine personoplysninger i reklame sammenhæng (“reklame indsigelse”). Vi indstiller så behandlingen af dine personoplysninger i reklame sammenhæng. Bemærk venligst, at det af organisatorske grunde kan forekomme overlapninger imellem din tilbagekaldelse og brugen af dine oplysninger i en allerede igangværende kampagne.

 

Brug af indsigelsesretten af personlige grunde

Du har ret til af grunde, der beror på din specielle situation, at modsige dig, at vi behandler dine personoplysninger så længde retsgrundlaget beror på berettiget interesse. Så indstiller vi behandlingen af dine personoplysninger med mindre vi iht. til lovgivningen ser tvingende nødvendige grunde til fortsat at behandle oplysningerne, som opvejer dine rettigheder og interesser eller behandlingen af oplysningerne kræves for at fastlægge et retskrav, gøre et retskrav gældende eller forsvare et retskrav.

Du kan til enhver tid indsende en indsigelse. Indsigelser sendes til:
YOGI TEA GmbH
Burchardstraße 24
D-20095 Hamborg

Tlf.: +49 (0)40 – 42 30 11-0
E-mail: dataprotection.eu@yogiproducts.com

 

C. Kontakt

Du kan kontakte os på herunder:
YOGI TEA GmbH
Burchardstraße 24
D-20095 Hamborg

Tlf.: +49 (0)40 – 42 30 11-0
E-mail: dataprotection.eu@yogiproducts.com

 

D. Tekniske tips og råd